Kruidenstoomhut

Announcement: This event is postponed due to Covid-19

Over

Laten we terugkeren naar de baarmoeder van Moeder Aarde om ons te herinneren wie we in essentie zijn. Laten we ons lichaam, hart en womb versterken in harmonie met de natuur en de elementen.

De kruidenstoomhut is een natuurlijke rituele sauna in een lage ronde ruimte van wilgentakken en dekens. Net als in een zweethut treden we binnen in een donkere ‘moederschoot’ verwarmd door stenen die de vuurman in een vreugdevuur verhit. Wanneer er water met kruiden over die stenen wordt gegoten, komt er heilzame stoom vrij. Onze poriën openen zich door de hitte, ons hart en onze geest openen zich door de gezangen en de meditaties. We doen ook een “baño de plantas”, zoals ze in Zuid-en Latijns-Amerika zeggen, of een spiritueel plantenbad. Respectvol en met diepe aandacht verbinden we ons met de essentie en de helende kracht van de kruiden. Je fysieke, emotionele, mentale en energetische lichaam worden gereinigd en gevoed. Door het zweten komen gifstoffen vrij uit ons lichaam en vinden we verlichting voor kwalen en pijn. We kunnen onderdrukte emoties en frustraties loslaten, angsten transmuteren en antwoord vinden op existentiële vragen. We versterken onze wijsheid en intuïtie, wil en daadkracht, creativiteit en transformatie. In synergie met de vier elementen – water, vuur, aarde en lucht – beleven we een diepe helende alchemie. 

Praktisch

Datum TBA

Prijs 50 eu

Leuvenselaan 475 te Tienen

De kruidenstoomhut is een krachtige detoxifier voor de lichamelijke en psychische gezondheid. Het wordt sterk aanbevolen voor mensen met gewrichtsproblemen, spierspanningen, artritis, artrose, reuma, jicht, lumbago. Het vermindert stress en nervositeit en helpt bij depressie. De hut is goed voor mensen met nierproblemen. Onzuiverheden worden verwijderd door transpiratie: vet, acne en huidonzuiverheden. Het verbetert de bloedsomloop en elimineert overtollige zouten. Het werkt gunstig op sinusitis, emfyseem, ademhalingsproblemen (astma) en bronchitis. Het verhoogt de afweer en wordt aangeraden voor mensen met auto-immuunziekten. Bovendien brengt het de hormonale activiteit in evenwicht, kalmeert en vermindert het menstruatie- en postpartumpijn en kan het ondersteunend zijn bij de behandeling van vruchtbaarheidsproblemen. Op het emotionele niveau helpt de hut bij het loslaten van diepe blokkades.

De kruidenstoomhut is niet toegestaan voor mensen met hypertensie, acute hartaandoeningen, diabetes of vrouwen met minder dan 4 maanden zwangerschap.

Raadpleeg vooraf de begeleider in geval van psychiatrische problemen of drugsgebruik.

Mieke leerde van haar man, Juan Carlos España Mueses, over het traditionele gebruik van plantenbaden in Columbia en de Tuj, de kruidenstoomhut naar Guatemalaanse traditie. Ze volgde in Frankrijk The Healing Dimension of the Sweat Lodge Training bij Annika Zialliacus, Frans Scheerder & Jean Verstraete. In Colombia volgde ze de Formación de Guía de Temazcal in de Tolteken-traditie, geleid door Gustavo Fernandez, die van abuelo (elder) Tlakaelel training en toestemming heeft gekregen om kennis met betrekking tot de Temazcal door te geven. Temazcal is de naam die wordt gegeven aan de heilige ruimte waar gezondheidsbaden gebeuren met medicinale planten. “Temaz” betekent stoom en “calli” betekent huis. 

Boek je graag een individuele sessie?

Wil je deelnemen aan een event?

Heb je nog vragen of opmerkingen stuur gerust een mailtje.

15 + 10 =

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en avonturen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Moving Inside, Leuvenselaan 475, 3300 Tienen, Belgium, +32 486 275 193