Workshop

WIJZE PLANTEN

Datum/Tijd
Date(s) - zo 24 nov 2019
10:30 - 17:30

Locatie
Leuvenselaan 475

Categorieën


Ben je gefascineerd door kruiden en wil je er één in al haar glorie leren kennen? Hou je van theorie maar steek je daarna even graag de handen uit de mouwen? Heb je altijd al zelf een medicinale en cosmetische kruidenbereiding willen maken? Wat dacht je van een natuurlijk verwencadeau voor kerst? Of zoek je een remedie voor winterkwaaltjes? En wil je bovendien de helende kwaliteiten van de plant ook aan den lijve ondervinden tijdens een ritueel gezondheidsbad in een kruidenstoomhut? Kom dan naar onze kruidendag rond het thema lavendel. Doorheen de dag staat lavendel centraal in al onze activiteiten.
Verrassend badzout met haver

We beginnen de dag met een vleugje theorie over lavendel. De klemtoon ligt op de geneeskrachtige kwaliteiten van deze heerlijk geurende plant. Onder leiding van een herboriste maken we in de voormiddag twee bereidingen: een verrassend badzout en een balsem voor eerste hulp bij winterse ongemakken. Tijdens de middagpauze doen we een potluck: we delen het eten dat iedereen heeft meegebracht. Ideaal om gezellig samen te zijn en op verhaal te komen. In de namiddag leren we lavendel nog op een heel bijzondere wijze kennen. In een kruidenstoomhut ervaren we met al onze zintuigen en een open geest de energetische, helende en spirituele werking van dit kruid. Wat is een kruidenstoomhut? Net als in een zweethut kruipen we naar binnen in een donkere ‘moederschoot’ verwarmd door stenen die in een ritueel vuur werden verhit. Het verschil met de zweethut bestaat er echter in dat we ons in de kruidenstoomhut zullen baden met de plant. Een “baño de plantas”, zoals ze in Zuid-en Latijns Amerika zeggen, of een spiritueel plantenbad. Tijdens deze rituele sauna verbinden we ons respectvol en met diepe aandacht met de essentie of de spirit van het kruid. Daarna delen we onze ervaringen bij een kruidige lekkernij.

Kruidenstoomhut

plaats: Leuvenselaan 475, 3300 Tienen

tijd: van 10u30 tot 17u30

voertaal: Nederlands, Engels op aanvraag

De kruidenworkshop in de voormiddag wordt geleid door Katleen Matthieu, herboriste, kruidenverwerkster en aromatherapeute opgeleid bij Syntra.

Mieke Anthuenis begeleidt de kruidenstoomhut in de namiddag. Mieke is oprichtster van Moving Inside, een holistisch centrum voor natuurlijke en alternatieve Wellness for WoMan and Womb. Al tien jaar volgt ze de roep van het sjamanisme en energetische heling. Haar focus ligt vooral op vrouwelijke spiritualiteit en het ontwaken van de vrouwelijke essentie. Ze specialiseert in yoni stoombad, kruidenstoomhut, womb healing en dans.

Programma

10u30-11u40: theorie

11u40-13u: zelf bereidingen maken

13u-14u30: samen eten + voorbereiding kruidenstoomhut

14u30-17u: kruidenstoomhut

17u-17u30: deelronde

Prijs: 

Er zijn 3 formules mogelijk:

 1. Prijs voor de hele dag
  • kom je alleen: 70 eu
  • kom je met 2: 65 eu
 2. Prijs voor ENKEL de kruidenworkshop in de voormiddag:
  • 25 eu
  • (handout, ingrediënten, recipiënten inbegrepen)
 3. Prijs voor ENKEL de kruidenstoomhut in de namiddag:
  • kom je alleen: 45 eu
  • kom je met 2: 40 eu

Praktisch

Breng mee:

 • iets om te schrijven
 • iets om te eten wat we kunnen delen in de potluck
 • twee badhanddoeken, een sarong, omslagdoek of bikini
 • slippers of schoenen die je makkelijk aan-en uit kan trekken
 • warme kleren voor na de hut

Carpooling

We willen graag stimuleren dat jullie samen rijden om zo het klimaat te sparen.

Vrouwen die in de buurt van Erpe-Mere wonen, kunnen alvast meerijden met Katleen Matthieu. Contact: +32498688780.

Inschrijving noodzakelijk op movinginside2017@gmail.com

Er zijn maximaal 11 plaatsen.

Reacties uitgeschakeld voor WIJZE PLANTEN