Individual Womb Steam Session

Womb steam is een sauna met zorgvuldig uitgekozen kruiden specifiek voor de vrouwelijke schoot. De warme stoom dringt zacht door in de yoni – Sanskriet voor bekken, vulva, vagina, baarmoeder en eierstokken. Dit vrouwenritueel verzacht, verstevigt en brengt opnieuw vitaliteit in het sacrale deel van je lichaam. Het is een milde manier om met natuurlijke middelen het welzijn van de yoni bij te staan. Wanneer je stoomt, voel je je meer verbonden met je lichaam, je vrouwelijke identiteit krijgt een boost en tegelijk ervaar je een diepgaand gevoel van rust. Zelfs bij een enkele keer stomen zijn deze effecten merkbaar.

Vaginaal stomen kan een zachte, natuurlijke, niet-invasieve ondersteuning betekenen bij te korte of te lange cyclus, onregelmatigheden in de menstruele cyclus, afwijkingen in de vaginale afscheiding, vaginale infectie, vapeurs of nachtelijk zweten, vaginale droogte, ongemakken bij de overgang. Doordat stomen bijdraagt om oud residu te evacueren uit de baarmoeder en de circulatie van bloed en energie stimuleert, kan het helpen om de reproductieve organen voor te bereiden op innesteling van de bevruchte eicel. Overal ter wereld wordt het stomen gebruikt na de bevalling om het moederlichaam terug te brengen naar de staat van voor de zwangerschap. Ook bij emotionele trauma’s als gevolg van misbruik, miskraam of misgeboorte kan het stomen een helend en verzachtend effect hebben. Overleg steeds met je behandelend arts of therapeut. 

Om de stoomsessie specifiek op jouw noden af te stemmen, beginnen we met een uitgebreide intake met een menstruele analyse en vragen over je algemene welzijn als vrouw. Op basis hiervan krijg je een geïndividualiseerd stoomplan waarmee je thuis aan de slag kan gaan. Veiligheid staat hierbij voorop. Het is bij het stomen belangrijk je te wenden tot een gecertificeerde verstrekker. Mieke Anthuenis werd door Peristeam Hydrotherapy Institute, USA opgeleid om gepersonaliseerde stoomtrajecten uit te stippelen en te begeleiden.

Afhankelijk van jouw behoeften en in onderling overleg combineren we deze stoomsessie met een Womb Blessing®, Womb Healing® of Female Soul Healing, in de lijn van Miranda Gray. Het stomen zorg immers voor een diepe meditatieve rust waarna het lichaam de energetische heling zeer goed ontvangt.  

In een aantal gevallen wordt vaginaal stomen afgeraden: tijdens de menstruatie, bij tussentijds bloedverlies en na de ovulatie als je tracht zwanger te geraken. We stemmen het moment van onze afspraak af op jouw cyclus.

Meer informatie over het gebruik van womb steaming vind je terug op About Womb Steam.

Behalve de individuele sessies kan je ook een Womb Steam Ritual doen. Heb je interesse om één van deze groepssessies bij te wonen, neem dan een kijkje op onze agenda.

Maak een afspraak voor een individuele sessie: movinginside2017@gmail.com of 0032486 275 193.

 

Medische disclaimer

Raadpleeg je arts of therapeut als je gezondheidsklachten hebt. De informatie op deze website is in geen geval een vervanging voor de informatie die door een arts of therapeut wordt verstrekt.

Aansprakelijkheid

Het gebruik of de toepassing van informatie van Moving Inside door bezoekers is volledig voor de verantwoordelijkheid en het risico van de gebruiker. Moving Inside sluit elke aansprakelijkheid uit voor eventuele schade, directe en indirecte, uit welke hoofde dan ook ontstaan, voortvloeiende uit of verband houdende met het gebruik van informatie, producten of diensten die worden aangeboden via Moving Inside.