Individual Womb Steam Session

Womb steaming is een sauna met zorgvuldig uitgekozen kruiden specifiek voor de vrouwelijke schoot. De warme stoom dringt zacht door in de yoni – Sanskriet voor bekken, vagina en baarmoeder. Dit vrouwenritueel verzacht, verstevigt en brengt opnieuw vitaliteit in het sacrale deel van je lichaam. Het is een milde, doeltreffende en krachtige manier om met natuurlijke middelen de gezondheid van baarmoeder en bekken bij te staan. Wanneer je regelmatig stoomt, voel je je meer verbonden met je lichaam, je vrouwelijke identiteit krijgt een boost en tegelijk ervaar je een diepgaand gevoel van rust. Zelfs bij een enkele keer stomen zijn deze effecten merkbaar.

Vaginaal stomen kan een zachte, natuurlijke, niet-invasieve ondersteuning betekenen ingeval van te korte of te lange cyclus, vaginale infectie, vermoeidheid van de baarmoeder met tussentijdse bloeding als gevolg, onregelmatigheden in de vaginale afscheiding, vapeurs of nachtelijk zweten, vaginale droogte, om de baarmoeder optimaal voor te bereiden op innesteling van de bevruchte eicel, als voorbereiding op de bevalling en na de bevalling om te moederlichaam terug te brengen naar de staat van voor de zwangerschap. Ook bij emotionele trauma’s als gevolg van misbruik, miskraam of misgeboorte heeft het stomen een helend en verzachtend effect.

Om de stoomsessie specifiek op jouw noden af te stemmen, beginnen we met een uitgebreide intake met een menstruele analyse en vragen over je algemene welzijn als vrouw. Hieruit leiden we af welke kruiden we zullen gebruiken en de dosering, hoe lang de stoomsessie kan duren en wat de frequentie van het stomen zal zijn. Een geïndividualiseerd stoomplan dus waarbij veiligheid voorop staat.

Afhankelijk van jouw behoeften en in onderling overleg combineren we deze stoomsessie met een Womb Blessing®, Womb Healing® of Female Soul Healing. Het stomen zorg immers voor een diepe meditatieve rust waarna het lichaam de energetische heling zeer goed ontvangt.

In een aantal gevallen wordt vaginaal stomen afgeraden: tijdens de menstruatie, bij tussentijds bloedverlies en na de ovulatie als je tracht zwanger te geraken. We stemmen het moment van onze afspraak af op jouw cyclus.

Mieke werd door Peristeam Hydrotherapy Institute, USA opgeleid om aangepaste stoomsessie trajecten uit te stippelen en te begeleiden.

Meer informatie over het gebruik van womb steaming vind je terug op
About Womb Steam .

Behalve de individuele sessies kan je ook een Womb Steam Ritual doen. Heb je interesse om één van deze groepssessies bij te wonen, neem dan een kijkje op onze agenda.

Maak een afspraak voor een individuele sessie: movinginside2017@gmail.com of 0486 275 193