Maan●stonden

Over

De online cursus Maan●stonden biedt je alles wat je moet weten om je menstruele cyclus in te zetten als tool voor vitaliteit, persoonlijke groei en succes. Je leert van de millennia oude Traditionele Chinese Geneeskunde hoe de vrouwelijke cyclus werkt en hoe je de vrije flow van energie, bloed en hormonen kan ondersteunen. Samen ontmantelen we de belangrijkste oorzaken van menstruele onregelmatigheden zodat je zelf aan een helende reis kan beginnen met levensstijl, voeding en toegankelijke self-care practices. We luisteren naar de collectieve wijsheid van archetypen en mythen om de vier vrouwen in onszelf beter te begrijpen en aanvaarden. We integreren rituelen uit ancestrale tradities die ons niet alleen terugbrengen bij ons diepste zelf, maar ons ook verbinden met het grotere geheel van de natuur en de kosmos. Als bonus krijg je individuele begeleiding bij het in kaart brengen van je eigen cyclus en ontvang je heerlijke recepten voor elke fase van de maan. Zo biedt deze cursus een vol en geschakeerd totaalbeeld aan informatie en een hands on praktische benadering die je zal toestaan de magie van de menstruatie te reclaimen.

Vier 

Omdat vier een magisch getal is in de menstruele cyclus, bestaat MaanStonden uit vier delen. Voor elk deel komen we eenmaal online samen voor vragen en een ritueel. Voor de rest kan je het materiaal in de leeromgeving verkennen volgens jouw ritme. Je kan de delen apart volgen of je kan aanmelden voor het geheel. Je kan op elk moment instappen. Mieke Anthuenis is de lesgeefster voor de vier delen. Als je het hele programma aangaat van de vier modules, krijg je er twee fantastische bonussen bij van twee lieflijke collega’s. Het eerste geschenk is een prachtig boekje met het maanwiel van Sarah Dous, plus individuele begeleiding bij het in kaart brengen van je eigen cyclus. De tweede bonus zijn Fanny Dellutri’s heerlijke, medicinale recepten die je welzijn ondersteunen bij elke fase van je cyclus en bij specifieke onbalansen in de menstruatie.  

Ik wil me inschrijven!

Inschrijven voor Maan●stonden

Aanmelden doe je door onderstaand formulier in te vullen. Na aanmelding krijg je een bevestigings-e-mail toegestuurd met betalingsinformatie.

GDPR

Als je de email niet vindt kijk eens in  >Alle mails / >Spam / >Reclame

Dit is wat je mag verwachten per deel:

Deel 1: Met je cyclus naar fysiek-energetisch welzijn

In de oosterse geneeskunde noemen ze de baarmoeder het Maanpaleis en het menstruatiebloed Hemels water. Bij zulke mooie benamingen hoeft het je niet te verwonderen dat de menstruatie in TCG van het grootste, positieve belang wordt beschouwd. Deze duizenden jaren oude geneeskunde beschikt over ontzagwekkend veel kennis en ervaring op het gebied van de gynaecologie en de menstruatie in het bijzonder. Daarom gaan we te leer bij de meesters van de meridianen, de acupunctuur en de tuina. We vragen hen welke lichaamsdelen, organen en hormonen zijn betrokken bij de menstruatie. We bekijken de vier fasen van de cyclus die elk een eigen fysiek-energetische werking hebben. Een beetje zoals innerlijke seizoenen. We bespreken hoe we elk van die seizoenen in onze cyclus kunnen ondersteunen met levensstijl, voeding, kruiden, drukpunten en beweging. Zo beginnen we te flowen met de  natuurlijke ritmes van de hormonen. Mooi, beweeglijk en gezond ouder worden is een kunst die begint bij de cyclus!

Deel Je cyclus als barometer van je conditie

In dit deel zien we eerst wat de oorzaken van ziekte zijn volgens de oosterse geneeskunde. Vanuit de TCG leren we ons bloed te lezen als barometer voor onze gezondheid. Wat vertelt een korte of een lange cyclus jou? Sla je weleens een maand over of heb je net spotting tussendoor? Wat kan je afleiden uit de kleur en de consistentie van je bloed? Wat vertellen klonters of slijm jou over de toestand van je organen? Wat betekent de leeftijd waarop je begon te bloeden? Wat zijn de meest voorkomende onregelmatigheden in de cyclus en wat zijn daar de structurele oorzaken van? Pijn tijdens de ovulatie en menstruatie, pms, opzwellen, emotionele spanningen, migraine… het wordt als normaal beschouwd. Het hoort er zogezegd bij, maar is dat zo? Als we weten wat er structureel aan de basis ligt van de onbalans, kunnen we zelf op een preventieve, proactieve en natuurlijke manier naar verlichting zoeken. Dit deel geeft hands on uitleg over eerste hulp bij onbalansen.

Deel Met je cyclus naar persoonlijke groei

In dit deel leren we onze cyclus inzetten voor persoonlijke groei. We kijken in detail naar de archetypes die verbonden zijn met de vier fasen in de cyclus: de maagd, de moeder/heler, de tovenares, de wijze. Miranda Gray zegt, vrij vertaald: ‘Er zijn vier vrouwen in elke vrouw. Als dat al verwarrend is voor onszelf, hoe moet dat dan niet zijn voor onze partners?’ Vier verschillende mentaal-emotioneel-energetische staten, elk met kwaliteiten die we kunnen leren inzetten, maar ook met valstrikken waar we kunnen leren mee dansen. De archetypes vertellen ons tevens veel over hoe we als moderne vrouwen onze agenda’s kunnen invullen. Als we optimaal gebruik maken van de energie die we per fase beschikbaar hebben, plegen we geen roofbouw op onze levenskracht. Burnout komt hier in een interessant daglicht te staan! We kijken dus naar lifestyle en self care. We leren hoe we een altaar kunnen maken voor elk innerlijk seizoen. Tijdens onze online samenkomst doen we geleide meditaties en opstellingen rond de archetypes.

Deel 4 Je cyclus als ritueel

Ritueel is zeer belangrijk voor ons als mens, en niet alleen bij de hoogtepunten in ons leven. Repetitieve handelingen, patronen of mantra’s zijn een kans om onze ervaring te verdiepen. Er zit veel kracht in herhaling en consistentie. Wanneer we rituelen inzetten om onze cyclische natuur te ondersteunen, bouwen we patronen waarop ons lichaam kan vertrouwen. Zo helpen rituelen en intentie absoluut om je gezondheid en je vrouwelijke identiteit te ondersteunen. Bovendien zijn we tijdens onze maantijd heel goed in staat om in een soort van natuurlijke trance te gaan: een bewustzijnstoestand geschikt voor diepe inzichten en wijsheid. De Maya’s luisterden daarom naar de dromen van hun menstruerende vrouwen, omdat die profetische waarde hadden. Via onze cyclus zijn we verbonden met de maan en de ritmes van de kosmos en de natuur. Daarmee in verbinding gaan geeft je een draagkracht die veel ruimer is dan je ego-zelf. Als je daarmee leert werken, sta je werkelijk veel krachtiger in het leven en voel je je een deel van het grotere geheel. 

Na deze online cursus

  • ervaar je je menstruatie als de magische en machtige kern van je vrouwelijke wezen
  • ben je vertrouwd met de oosterse en westerse visie op de fasen in je cyclus
  • is de menstruele cyclus voor jou een onmisbare sleutel tot vitaliteit, creativiteit en persoonlijke groei  
  • weet je welke levensstijl, voeding en self-care bijdragen tot de vrije flow van energie en bloed in elke fase van je cyclus
  • beheer je je tijd, emoties en energie duurzaam in functie van je hormonen
  • kan geleidelijk aan je menstruele ongemakken transformeren via medicinale gerechten, meridiaanstretchings en drukpunten
  • kan je werken met de vier archetypes als een tool voor persoonlijke groei en volle zelfaanvaarding
  • ken je rituelen om je maancyclus te eren
  • breng je jouw cyclus in kaart en leer je terugkerende patronen herkennen in jouw emoties en energielevels 
Door verbinding te maken met onze cyclische natuur kunnen we het vrouwelijke opnieuw definiëren van binnenuit. Dit is een van de mooiste geschenken die we onszelf en onze wereld kunnen geven.
- Moving Inside -

Begeleiders

Maan●Stonden wordt gegeven door Mieke Anthuenis, oprichtster van Moving Inside. Mieke ziet de cyclische natuur als een prachtig geschenk van het vrouwelijke. Als we weer leren wat de menstruatie is in al haar aspecten, komen we zoveel dichter bij onszelf en kunnen we onze eigen dokter worden. Als Vaginal Steam Practitioner getraind door Steamy Chick, baseert Mieke haar behandelplan steeds op vragen over de menstruele cyclus. Daaruit valt immers heel veel af te leiden over onze conditie. Van Miranda Gray (bestselling auteur van Female Energy Awakening en de vrouw achter de World Wide Womb Blessing) leerde Mieke te mentoren en te helen met de archetypes in de menstruele cyclus. Het archetypische en rituele gedeelte van de opleiding is verder ook geïnspireerd door haar training tot Womb Awakening Practitioner bij Seren en Azra Bertrand (auteurs van het meermaals bekroonde boek, Womb Awakening, Initiatory Wisdom from the Creatrix of All Life), de Belgische School voor Sjamanisme, Leontine Hartzell en haar vele reizen naar Colombia. Haar achtergrond in de oosterse geneeskunde heeft ze dankzij 2 jaar Shiatsu-studie bij Frans Copers en ongoing opleiding Tuina bij Jos Koch.      

      

Als je het gehele pakket volgt van vier maanden, maak je kennis met twee lieflijke collega’s.

 

 Bonus 1: heerlijke medicinale gerechten van Fanny

Fanny Dellutri richtte Food2Love op om mensen uit te nodigen bewust, lokaal, seizoensgebonden en duurzaam te eten. Voeding is de brandstof waar je van leeft en die je maakt tot wie je bent. Voeding is ook medicijn. Food2Love laat je opnieuw voeling krijgen met jezelf, de natuur en wat echt eten betekent. En meer nog… hoe je eten kan inzetten voor je gezondheid! Na een paar stoomsessies en workshops bij Moving Inside kreeg Fanny terug voeling met haar cyclus. Ze leerde veel van haar kwaaltjes. Ze kreeg ook inzicht hoe ze zichzelf in haar cyclus kan ondersteunen met voeding. Daarom deelt ze graag haar heilzame recepten met jou!

 

 

Bonus 2: een prachtig maanboek + individuele begeleiding

Sarah Dous is de oprichtster van DousPardous. DousPardous ondersteunt vrouwen in de innerlijke connectie met hun lichaam en de natuur via Zero-Waste producten en creatieve coaching. De grootste focus ligt in het terugvinden van de kracht van de menstruele cyclus. Sarah  ontwierp een prachtig maanwiel waarmee je je cyclus dag na dag kan bijhouden en verbinden met de fasen van de maan, je innerlijke seizoenen en archetypen. 

Prijs

Per deel: 122 eu (vrijgesteld van BTW)

Voor de vier delen, inclusief 2 bonussen van gastdocentes: 444 eu (vrijgesteld van BTW)

Inschrijven kan je hier. Je ontvangt dan de verdere instructies voor betaling. 

“Dankzij deze basiscursus weet ik hoe cyclisch alles is. Soms kan het leven zo lastig zijn… Maar te weten dat mijn vrouwelijke natuur cyclisch is, is gewoon geruststellend. Waar ik vroeger dacht: ‘hier geraak ik niet uit’ of ‘dit is het einde’, denk ik nu: ‘hier kan ik iets aan veranderen’ en ‘over een paar dagen is mijn energie anders’.”

K. Van den Meerschaute

Er zijn zoveel dingen die we vergeten zijn over “vrouw zijn” omdat onze moeders het niet kenden en het dus niet doorgegeven hebben. Mieke heeft sinds lang ontzettend veel kennis en ervaring opgebouwd. Ze blijft bijleren. Want het leerproces stopt nooit. Ze heeft vrouwen van alle leeftijden nog zoveel te bieden. Ik vertrouw haar en voel me veilig bij haar. Tot gauw weer, Mieke.”

A. De Kimpe

Ik wil me inschrijven!

Inschrijven voor Maan●stonden

Aanmelden doe je door onderstaand formulier in te vullen. Na aanmelding krijg je een bevestigings-e-mail toegestuurd met betalingsinformatie.

GDPR

Als je de email niet meteen vindt, kijk dan eens in >Alle mails / >Spam / >Reclame