Maan●stonden

   verdiepingscursus

Over

De Maan●stonden verdiepingsmodule is het vervolg op het gratis webinar Maan●stonden 101. Deze online opleiding verbindt westerse en oosterse, moderne en traditionele visies en gebruiken met betrekking tot de menstruatie. We leren van de millennia oude Traditionele Chinese Geneeskunde hoe de vrouwelijke cyclus werkt en hoe we de vrije flow van energie, bloed en hormonen kunnen ondersteunen. Daarnaast luisteren we naar de collectieve wijsheid van archetypen en mythen om de menstruatiecyclus in te zetten als tool voor persoonlijke groei, empowerment en succes. Last but not least integreren we ook rituelen uit ancestrale tradities die ons niet alleen terugbrengen bij onszelf, maar ons ook verbinden met het grotere geheel van de natuur en de kosmos. Zo biedt deze cursus een vol en geschakeerd totaalbeeld aan informatie en een hands on praktische benadering die je zal toestaan de magie van de menstruatie te reclaimen. 

Vier delen en vier manen

Vier is een magisch getal in de menstruele mysteries. Dat bleek ook al uit Maan●stonden 101. Daarom ontrafelt de verdiepingsmodule de geheimen van de maanstonden ook in vier delen.

Eerst focussen we in detail op de lichaamsdelen, organen, hormonen en de fasen van de cyclus vanuit het perspectief van de oosterse geneeskunde. Dan leren ons bloed lezen als een barometer voor onze gezondheid. Vervolgens kruipen we in de huid van de maagd, de moeder, de tovenares en de wijze vrouw in het deel over de archetypes. En ten slotte leren we reizen en ritueel werken met de kracht van je cyclus en de maan.

Deze cursus loopt gespreid over vier manen. Bij nieuwe maan opent het portaal in de online leeromgeving en krijg je alle informatie in video’s, tekst en praktische toepassingen. Bij volle maan komen we online samen in sisterhood om vragen te beantwoorden en om samen in meditatie en ritueel te gaan. We beginnen bij de nieuwe maan in september en eindigen rond de volle maan in december 2021.

Er komt een Facebookpagina waar we ook buiten de online samenkomsten onze ervaringen en verhalen kunnen delen en verbinden.

Ik wil me inschrijven!

Inschrijven voor Maan●stonden verdiepingscursus

Aanmelden doe je door onderstaand formulier in te vullen. Na aanmelding krijg je een bevestigings-e-mail toegestuurd met betalingsinformatie.

GDPR

Als je de email niet vindt kijk eens in  >Alle mails / >Spam / >Reclame

Na deze verdiepingsmodule

 • ken je de geheimen van de menstruele cyclus, niet alleen op op fysiek en energetisch, maar ook op archetypisch en ritueel vlak

 • ken je de symfonie van de lichaamsdelen, organen en hormonen betrokken bij de menstruatie, vanuit oosters perspectief 

 • ken je de vier fasen in je cyclus en kan je erop afstemmen met lifestyle, voeding, beweging en kruiden.

 • begrijp je het complexe spel van de hormonen en ken je de weg naar hormonale harmonie

 • weet je hoe je zelf de vlotte flow van energie en bloed met natuurlijke middelen kan ondersteunen

 • kan je uit de kleur en consistentie van je bloed en de lengte van je cyclus afleiden hoe gezond je bent

 • ken je de voornaamste structurele oorzaken van menstruele onregelmatigheden

 • herken je de verschillende gestaltes in de vrouwelijke psyche en weet je hoe je die kan inzetten voor meer kracht en zelfvertrouwen

 • kan je je agenda richten op jouw innerlijke ritmes voor een duurzame creativiteit, productiviteit en vitaliteit

 • kan je een altaar maken voor elk van de innerlijke seizoenen

 • begrijp je de verbinding met de maanfasen en kan je verbinden met de maan via invocatie en ritueel

 • heb je leren reizen en mediteren met de kracht van de cyclus

 • ken je oude rituelen en prachtige manieren om je bloed terug te geven aan de aarde

Dit is wat je mag verwachten per deel:

Deel 1 Wel-zijn met je bloed

In de Traditionele Chinese Geneeskunde noemen ze de baarmoeder het Maanpaleis en het menstruatiebloed Hemels water. Bij zulke mooie benamingen hoeft het je niet te verwonderen dat de menstruatie in de oosterse geneeskunde van het grootste, positieve belang wordt beschouwd. Deze duizenden jaren oude geneeskunde beschikt dan ook over ontzagwekkend veel kennis en ervaring op het gebied van de gynaecologie en de menstruatie in het bijzonder. Daarom gaan we te leer bij de leer van de meridianen, de acupunctuur en de tuina. We vragen hen welke lichaamsdelen, organen en hormonen zijn betrokken bij de menstruatie. Zo zien we een prachtige symfonie ontstaan die de westerse visie virtuoos aanvult. De menstruele cyclus bestaat uit vier fasen met elk een eigen fysiek-energetische werking. Een beetje zoals innerlijke seizoenen. We bespreken hoe we elk van die seizoenen in onze cyclus kunnen ondersteunen met levensstijl, voeding, kruiden, sport en beweging. Zo leren we dichtbij onszelf blijven en  beginnen we te flowen met de  natuurlijke ritmes in de hormonale dans. In dit deel leer je hoe je met je bloed kan stromen naar meer vitaliteit, creativiteit en welzijn! Mooi, beweeglijk en gezond ouder worden is een kunst die begint bij de cyclus!

Deel 2 Groeien met je bloed

In dit deel leren we onze cyclus inzetten voor persoonlijke groei. We kijken in detail naar de archetypes die verbonden zijn met de vier fasen in de cyclus: de maagd, de moeder/heler, de tovenares, de wijze. Miranda Gray zegt, vrij vertaald: ‘Er zijn vier vrouwen in elke vrouw. Als dat al verwarrend is voor onszelf, hoe moet dat dan niet zijn voor onze partners?’ Vier verschillende mentaal-emotioneel-energetische staten van zijn die we doorlopen per maand, maar soms ook per dag of per uur, lol! Elk met kwaliteiten die we kunnen leren inzetten, maar ook met valstrikken waar we kunnen leren mee dansen. De archetypes leren ons tevens veel over hoe we als moderne wezens van vlees en bloed onze agenda’s kunnen invullen. Optimaal gebruik maken van de energie die op dat moment beschikbaar is zonder roofbouw te plegen op onze levenskracht, is een voorwaarde voor een gelukkig, vitaal en creatief leven. Burnout komt hier in een interessant daglicht te staan. We kijken ook naar lifestyle en self care. In dit deel lichten we ook een tipje van de sluier van onze sacrale anatomie: de portalen in de yoni die verbonden zijn met de archetypes. We leren hoe we een altaar kunnen maken voor elk innerlijk seizoen. Tijdens onze online samenkomst doen we geleide meditaties en opstellingen rond de archetypes.

Deel 3 Je bloed lezen

In dit deel leren we vanuit de oosterse geneeskunde ons bloed lezen als barometer voor onze gezondheid. Wat vertelt een korte of een lange cyclus jou? Sla je weleens een maand over of heb je net spotting tussendoor? Wat kan je afleiden uit de kleur en de consistentie van je bloed? Wat vertellen klonters of slijm jou over de toestand van je organen? Wat betekent de leeftijd waarop je begon te bloeden? Wat zijn de meest voorkomende onregelmatigheden in de cyclus en wat zijn daar de structurele oorzaken van? Pijn tijdens de ovulatie en menstruatie, pms, opzwellen, emotionele spanningen, migraine… hoeven niet normaal te zijn. Als we weten wat er structureel aan de basis ligt van de onbalans, kunnen we zelf op een preventieve, proactieve en natuurlijke manier naar oplossingen zoeken. Dit deel geeft hands on uitleg over eerste hulp bij onbalansen.

Deel 4 Reizen met je bloed

Tijdens de menstruatie is het beter naar binnen te gaan en te rusten. Toch kan je reizen met je bloed! Reizen is een woord dat wordt gebruikt voor een meditatie waarbij je het rationele en logische brein loslaat en je laat leiden door een diepe intuïtie, rust en actieve verbeelding. Je gaat letterlijk op reis in de innerlijke landschappen van je ziel. We weten allemaal dat we tijdens de maantijd niet zo helder kunnen denken. Onze motoriek en oriëntatie zijn ook niet van de beste dan. We zijn wel heel goed in staat om in een soort van natuurlijke trance te gaan en in die bewustzijnstoestand diepe inzichten en wijsheid op te delven. De Maya’s luisterden vroeger naar de dromen van hun menstruerende vrouwen omdat die profetische waarde hadden voor de gemeenschap. Dezelfde vaardigheid kunnen wij ook terug versterken en met elkaar delen. Ons bloed is een shamanic tool en we leren hoe we daarmee aan de slag kunnen gaan voor onszelf en voor de planeet.

Data

 

De cursus loopt gespreid over vier manen. Bij nieuwe maan opent het portaal in de online leeromgeving en krijg je alle informatie in video’s, tekst en praktische toepassingen. Bij volle maan komen we online samen in sisterhood om vragen te beantwoorden en om samen in meditatie en ritueel te gaan. We beginnen bij de nieuwe maan in september en eindigen rond de volle maan in december 2021. (*: rond de volle maan: exacte datum en uur wordt bepaald in overleg met de groep)

 

🌑 7 sept 2021 – nieuwe maan: opening online portaal deel 1
🌕 rond 21 sept* – volle maan: sisterhood cirkel voor vragen en ritueel
🌑 6 okt – nieuwe maan: opening portaal deel 2
🌕 rond 20 okt* – volle maan: sisterhood cirkel voor vragen en ritueel
🌑 4 nov – nieuwe maan: opening online portaal deel 3
🌕 rond 19 nov* – volle maan: sisterhood cirkel voor vragen en ritueel
🌑 4 dec – nieuwe maan: opening online portaal deel 4
🌕 rond 19 dec* – volle maan – 19u-21u: we komen online samen om af te sluiten met een ceremonie

 

Prijs

444 eu (vrijgesteld van BTW)

Ik wil me inschrijven!

Inschrijven voor Maan●stonden verdiepingscursus

Aanmelden doe je door onderstaand formulier in te vullen. Na aanmelding krijg je een bevestigings-e-mail toegestuurd met betalingsinformatie.

GDPR

Als je de email niet meteen vindt, kijk dan eens in >Alle mails / >Spam / >Reclame

“Dankzij deze basiscursus weet ik hoe cyclisch alles is. Soms kan het leven zo lastig zijn… Maar te weten dat mijn vrouwelijke natuur cyclisch is, is gewoon geruststellend. Waar ik vroeger dacht: ‘hier geraak ik niet uit’ of ‘dit is het einde’, denk ik nu: ‘hier kan ik iets aan veranderen’ en ‘over een paar dagen is mijn energie anders’.”

K. Van den Meerschaute

Er zijn zoveel dingen die we vergeten zijn over “vrouw zijn” omdat onze moeders het niet kenden en het dus niet doorgegeven hebben. Mieke heeft sinds lang ontzettend veel kennis en ervaring opgebouwd. Ze blijft bijleren. Want het leerproces stopt nooit. Ze heeft vrouwen van alle leeftijden nog zoveel te bieden. Ik vertrouw haar en voel me veilig bij haar. Tot gauw weer, Mieke.”

A. De Kimpe

Over mij

Ik ben Mieke, oprichtster van Moving Inside Moving Insight. Ik ben een intuïtieve coach en heler. Het is mijn missie om vrouwen* te helpen hun essentie, creativiteit en levenskracht terug te vinden. Om die processen van transformatie te ondersteunen liet ik me opleiden tot Vaginal Steam Facilitator, Moon Mother en Womb Awakening Practitioner, Conscious Dance Facilitator en Shamanic Counselor. 

Door verbinding te maken met onze cyclische natuur kunnen we het vrouwelijke opnieuw definiëren van binnenuit. Dit is een van de mooiste geschenken die we onszelf en onze wereld kunnen geven.

- Moving Inside Moving Insight -