Medicijnwiel van de womb

Over

Het medicijnwiel van de womb is een helende queeste naar de heilige graal van je vrouwelijke schoot. Onze yoni en baarmoeder hebben energetische portalen, vergelijkbaar met de chakra’s in het lichaam. Het doen ontwaken van die portalen betekent een krachtige initiatie en heeft een groot transformatief potentieel. Elke graalpoort is verbonden met onze sacrale anatomie, met een archetype of een element, en een godin. We doorlopen deze portalen met ritueel, geleide meditatie, sjamanistische reizen, opstelling, orakel, dans, zang, mantra, yoni stoombad, kruidenstoomhut en medicijnwerk. Deze pelgrimage naar je vrouwelijke essentie loopt gespreid over 3 weekends, zodat we diep kunnen gaan en integreren. Je kan de weekends apart volgen of intekenen voor het gehele traject. Het medicijnwiel is zowel een spirituele, energetische als een fysieke queeste. In een veilige groep van sisters wijden wij ons aan het ontwaken van onze ware shakti power, onze passie en onze missie. Het is tijd om onze ontembare vrouw te bevrijden en om te leven vanuit ons krachtigste vrouwelijke zelf.

Medicijnwiel van de Womb

“We as women can recognize the potential of the pelvic bowl that taps directly into the universal energies, from which all of life is made”
Tami Lynn Kent, Wild Feminine –

Weekend 1 – WOMB ARCHETYPES WEEKEND – 9 okt 10u tem 10 okt 18u

In het eerste weekend doorlopen we de eerste 3 archetypes van de yoni: de maagd, de lover en de oude wijze vrouw. Via intentie, teaching, dans, mantra, geleide meditatie, sjamanistische reis, orakel, opstelling en womb steam ritueel onderzoeken we hoe de 3 archetypische gezichten van het vrouwelijke zich in ons leven manifesteren. Elke graalpoort stemt overeen met een fysieke plek in onze yoni, heeft een eigen mantra en resoneert met de helende, universele energie van een godin. We onderzoeken de verschillende gevoelens en energieën, kwaliteiten en schaduwkanten, geschenken en wonden die met de portalen verbonden zijn. Hoe voel je je bij elk portaal? Met welk archetype identificeer je je makkelijk? Welke eigenschappen kan je moeilijker integreren? Welke aspecten zijn onderdrukt en vragen aandacht? We dragen allemaal in min of meerdere mate een Maiden, Queen en Crone in ons, met hun specifieke wijsheid en geschenken, ongeacht onze levensfase. Wanneer we de archetypes activeren en helen, kunnen we hun bewustzijn belichamen wanneer we ze nodig hebben. Aan het einde van dit weekend ontvang je een Womb Blessing, om je te connecten met de energie van de Sacred Feminine. Dit werk omvat geen seksuele aanraking en geen naaktheid. 

Weekend 2 – WOMB CLEANSE WEEKEND – 30 okt 10u tem 1 nov 15u

Het tweede weekend wijden we aan een cleanse van de baarmoeder. We werken hier met de transformatiekracht van Kali en met heilig medicijn. Onze womb is een bron van creatief vuur en levenskracht, maar ze is ook een ontvankelijke spons die de afdrukken van onze vroegere seksuele ervaringen vasthoudt, emotionele pijn uit het verleden, herinneringen aan geboortes, miskramen, abortussen en andere traumatische gebeurtenissen. Emoties die we onderdrukken, worden vaak in ons bekken begraven en dit veroorzaakt een stagnatie in onze vitaliteit. Dat kan zich uiten in negatieve emoties en gedachtenkronkels, fysieke kwaaltjes, gevoelloosheid, gebieden van spanning en blokkades in onze energiestroom. Het cleansen van de energie van de bekkenschaal geeft duidelijkheid en grenzen, en vergroot onze overgave aan het leven en de liefde. Behalve dans, mantra, een womb cleanse- en vuurceremonie, omvat dit weekend ook een womb steam ritueel en Medicijn Werk.

Weekend 3 – WOMB ELEMENTS WEEKEND – 4 dec 10u tem 5 dec 18u 

Waar de eerste drie archetypes nog een persoonlijk karakter hadden, overschrijden we nu de drempel naar het universele: de elementen aarde, vuur, lucht en water. We activeren en helen de specifieke kwaliteiten van de rechter-en linker eierstokken. De laatste poort is het centrum van de womb en verbindt ons zowel met Gaia als de kosmos, Isis en Sophia. Op zaterdag ondernemen deze reis met dans, mantra, teachings, geleide meditatie, orakel, opstelling en een womb steam ritueel. Op zondag worden we opgenomen in de baarmoeder van de aarde in een zalige kruidenstoomhut. De kruidenstoomhut is vergelijkbaar met een zweethut, met dat verschil dat je ook baños de plantas ontvangt, een spiritueel bad met helende kruiden van bij ons. In de hut is het donker en mag je zelf kiezen of je een omslagdoek draagt, een bikini, of niets. 

Het medicijnwiel wordt begeleid door Katrien en Mieke.

Katrien is butoh danseres, lesgeefster F.M. Alexander Techniek, priesteres opgeleid door Leyolah Antara, verstrekker van cirkels in de Shipibo Traditie en shamanic practitioner opgeleid door Roel Crabbe.  

Mieke is womb healer, shamanic practitioner, conscious dance facilitator, pelvic steam therapist en divine feminine coach opgeleid door oa Seren en Azra Bertrand, Leyolah Antara, Miranda Gray, Diana Beaulieu, Leontine Hartzell, Belgische School voor Sjamanisme en Keli Garza. Het programma, ‘Medicijnwiel van de vrouwelijke schoot’ is een fusie van ons beider opleidingstrajecten en een eerbetoon aan onze teachers.  

Prijs

Weekend 1 (2 dagen): 270 €, overnachting en eten inbegrepen.

Weekend 2 (3 dagen): 370 €, overnachting en eten inbegrepen.

Weekend 3 (2 dagen): 270 €, overnachting en eten inbegrepen.

Als je de drie weekends volgt, komt het totaalpakket op 880 €, (reductie van 30 €!).

Plaats

3300 Tienen

Praktisch + inschrijven

Je inschrijving is definitief na storting van het volledige bedrag met vermelding van je naam

+ “Medicijnwiel weekend 1” (270 eu)

+ “Medicijnwiel weekend 2” (370 eu)

+ “Medicijnwiel weekend 3” (270 eu)

+ “Medicijnwiel alle weekends” (880 eu)

op rekeningnummer van Mieke Anthuenis BE76 3631 6560 3995

Indien je het totaalbedrag niet volledig vooraf kan betalen kan een afbetalingsplan besproken worden. 

Het inschrijvingsgeld kan niet gerecupereerd worden. Er kan wel iemand jouw plaats overnemen als je annuleert.

Indien de training geannuleerd zou worden door de organisatie of indien vanwege overheidsbepalingen de training niet mag doorgaan vanwege een gevaar voor de volksgezondheid krijgen de deelnemers hun geld terug.

Boek je graag een individuele sessie?

Wil je deelnemen aan een event?

Heb je nog vragen of opmerkingen stuur gerust een mailtje.

11 + 13 =

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en avonturen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Moving Inside, Leuvenselaan 475, 3300 Tienen, Belgium, +32 486 275 193