Womb Awakening

Over

Womb Awakening is een mystiek-tantrische benadering die een oeroude vrouwelijke wijsheid doorgeeft. Het gaat terug tot een wereldwijde traditie die stamt van vóór het patriarchaat. Sinds de vestiging van de mannelijke dominantie ging dit weten grotendeels verloren of ondergronds. Herstory werd history. Het is bijna een mirakel, maar de herinnering aan dit wereldbeeld komt terug in alle kracht tot leven. Er wil een nieuwe wereld geboren worden vanuit eerbied en liefde en verbinding. Womb Awakening ondersteunt de harmonie van het mannelijke en vrouwelijk principe en is dan ook een genderoverschrijdende praktijk. Het gaat over het activeren van de womb of de hara, omdat dit energiecentrum in ons lichaam verbonden is met de creatieve levenskracht en de mysteries van het bestaan. Womb Awakening omvat ademhalings- en bewegingstechnieken, body prayers, meditaties en visualisaties, mantra’s, creatieve therapie, natuurlijke trance en meer. Dankzij deze technieken komen het lichaam en de psyche in een staat van diepe staat van heling en herinnering.

Maak een afspraak voor een individuele sessie via telefoon of email: +32 486 275 193
movinginside2017@gmail.com

Womb of Hara Awakening gaat over het activeren van de womb voor vrouwen en de hara voor mannen. De womb, de hara (Japan) of de tan dien (Tao) is het energiecentrum onder de navel.  

Zoals ook blijkt in qigong, vele gevechtssporten, taoïstische seksuele praktijken, reiki, Traditionele Chinese Geneeskunde, Mayan Abdominal Massage… bevat deze regio heel belangrijke punten voor meditatie, ademhaling en beweging. Als we ons hier centreren, krijgen we meer vat op onze gedachten en emoties. In het taoïsme en boeddhisme is de womb of hara essentieel voor het bereiken voor hogere staten van bewustzijn of samadhi. In hun ogen kon ook de man een kind baren uit de hara: een goddelijk kind geboren uit de balans tussen mannelijk en vrouwelijk.

Gedurende tienduizenden jaren werd de womb of de hara beschouwd als de zetel van de ziel, het centrum van onze innerlijke kracht, de troon van onze creativiteit en authenticiteit. Wijzen van over de hele wereld – Tao, Boeddhistisch, Maya, Egyptisch, Chinees, Indisch, Tibetaans, Native, Keltisch, Soefi, Kabbalistisch, Afrikaans, Gnostisch – spraken allemaal in minder of meer bedekte termen over de womb. De Womb is “de heilige graal” in ancestrale religies en mythes, het “mysterie” in de mysteriescholen.

Eén ding is zeker: elk menselijk wezen wordt geboren uit de baarmoeder. De womb is het begin voor elk van ons. Wetenschappers beginnen pas nu te begrijpen wat het belang is van onze tijd in de baarmoeder en hoe het onze eerste psychologische en cellulaire imprints vormgeeft. 

De baarmoeder baart trouwens niet alleen fysieke kinderen… De uterus beschikt over de energie van het scheppen en de gestatie. Ze verbindt ons met het web van leven en de diepste mysteries van het bestaan. Al onze dromen, projecten en onze volledige ontplooiing als mens worden hier geboren. 

Wanneer de womb zich sluit door trauma, sluit zich ook ons diepste bewustzijn, ons gevoel van vitaliteit en creativiteit. Trauma in de womb is de hoofdoorzaak voor het verlies van onze connectie met het leven, zowel persoonlijk als collectief. Burn-out kan vanuit dit perspectief bekeken worden. 

Womb Awakening omvat technieken voor ademhaling en beweging, body prayers, meditaties en visualisaties, mantra’s, creatieve therapie, natuurlijke trance en meer. Door deze technieken te beoefenen, komen het lichaam en de psyche in een staat van diepe staat van heling en herinnering. 

Womb Awakening brengt je

 • verbinding met je vrouwelijke essentie
 • empowerment 
 • een vitaal lichaamsbewustzijn
 • aarding en gezonde grenzen
 • verzoening met de baarmoeder
 • verzoening met de eigen seksualiteit en opening van de seksuele centra
 • verzachting van persoonlijk en intergenerationeel trauma
 • genieten en zijn
 • een lichaams-en aarde gerichte spiritualiteit
 • een herinnering aan een oud weten
 • versterking van je intuïtie
 • verbinding met de natuur en de kracht van het leven

Ik raad van harte het viermaal bekroonde boek aan van mijn leraren Seren en Azra Bertrand.

Maak een afspraak voor een individuele sessie via telefoon of email: 
+32 486 275 193
movinginside2017@gmail.com

Maak een afspraak voor een individuele sessie via telefoon of email: +32 486 275 193
movinginside2017@gmail.com

We are weaving a new way,
Stitching revolutions together,
Spinning new worlds from our Wombs,
Dreaming back the wild edges of our Souls,
Calling forth that what has been lost.
We are women of the Womb,
Maddened by love into action,
We are men of the heart,
Softened into surrender,
Afraid only of not feeling.
We are thinking in a web,
Your thread holds mine together.
We are taleweavers and troubadours,
Telling the words that were broken,
Singing the songs of longing.
We are weaving a new way,
Using the thread of pain,
Spinning it back into gold.
~Seren & Azra Bertrand~

Boek je graag een individuele sessie?

Wil je deelnemen aan een event?

Heb je nog vragen of opmerkingen stuur gerust een mailtje.

8 + 13 =

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en avonturen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Moving Inside, Leuvenselaan 475, 3300 Tienen, Belgium, +32 486 275 193