Womb Steam Ritual

Over

Womb steaming is een sauna met helende en heerlijk geurende kruiden exclusief voor de vrouwelijke schoot. In een geborgen cirkel van vrouwen elk gehuld in een lang gewaad gaan we op een speciale stoel zitten boven een infusie van zorgvuldig gekozen kruiden. Zo kan de warme stoom zacht in de yoni en het bekken doordringen. Dit vrouwenritueel verzacht, verstevigt en brengt opnieuw vitaliteit in het sacrale deel van je lichaam. Het is een milde, doeltreffende en krachtige manier om met natuurlijke middelen het genezingsproces van baarmoeder en bekken bij te staan. Wanneer je regelmatig stoomt, voel je je meer verbonden met je lichaam, je vrouwelijke identiteit krijgt een boost en tegelijk ervaar je een diepgaand gevoel van rust. Zelfs na een enkele keer stomen zijn deze effecten merkbaar.

Praktisch

Data: zie agenda

Prijs: 30 eu per sessie

Inschrijven is noodzakelijk via de agenda.

Je moet niks speciaals meebrengen, alles is voorhanden.

Let wel

In sommige gevallen is vaginaal stomen niet aanbevolen:

  1.  Tijdens de menstruatie
  2.  Na de ovulatie wanneer je probeert zwanger te geraken,
  3.  Bij actieve spotting of tussentijds bloedverlies.

Ben je in één van deze gevallen, dan voorzien wij een alternatief voor jou. Laat gewoon op voorhand iets weten.

Meer info

Womb steamings vormen een eeuwenoud, wereldwijd gebruik dat in verschillende culturen wordt toegepast, ter ondersteuning van een gezond lichaam en een vitale yoni. Ze brengen vrouwen bijeen en zorgen ervoor dat kennis over het lichaam gedeeld kan worden, een beetje zoals in sauna’s. We moedigen elkaar aan om met dit ritueel voor jezelf te zorgen, je met jezelf te verbinden en van jezelf te houden. Vandaag de dag herontdekken talrijke vrouwen de vele, gevarieerde voordelen van dit gebruik.

Wat kan je verwachten van een womb steam groepssessie?

Bij Moving Inside kan je womb steams in groep doen, zo eren we de connectie tussen vrouwen via onze schoot. Samen maken we van de stoomsessie een ritueel met een meditatie vóór en na het dampen. Onze groepen bestaan uit maximaal 15 vrouwen. We nemen de tijd om aan te komen, een tas thee te drinken, ons te installeren en het gezellig te maken in de cirkel. We willen dat je je comfortabel voelt bij ons. Mieke geeft een korte inleiding over het ritueel, de stand van de maan en de kruiden die gebruikt zullen worden. Vervolgens delen we onze intenties met de groep: Waarom wou je er vandaag bij zijn? Wat hoop je van deze sessie mee te nemen? Wat wil je aantrekken of loslaten in je leven? Je intenties luidop uitspreken zet hen kracht bij en geeft ons de kans om met elkaar te verbinden. Je kan ervoor kiezen je intenties te delen of ze voor jezelf te houden, beide opties zijn oké.

Voor het stomen geven we je een lang kleed zodat de warmte lekker binnenblijft en zodat je je niet naakt hoeft te voelen, mocht je daar gevoelig aan zijn. De stoomsessie zelf duurt zo’n 15 minuten. Hierna is je hele wezen diep ontspannen; het uitgelezen moment om opnieuw een meditatie te doen, ditmaal gericht op verbinding met je innerlijke gegronde wijsheid. Om af te sluiten delen we onze ervaringen, kleden we ons terug aan en bieden we je – afhankelijk van het tijdstip – nog een heerlijke kop thee of een lekkere kom huisgemaakte soep aan. We nodigen je uit om nog wat tijd met elkaar door te brengen. Ontspan en geniet van het moment.

Meer informatie over het gebruik van womb steaming vind je terug op de Womb Steam pagina op onze website. Heb je interesse om één van onze groepssessies bij te wonen, neem dan een kijkje op onze agenda.

Moving Inside biedt ook individuele sessies aan voor een meer gerichte, gepersonaliseerde aanpak, daarvoor boeken kan via de link onderaan deze pagina. Mieke werd door Peristeam Hydrotherapy Institute opgeleid om aangepaste stoomsessie trajecten uit te stippelen en te begeleiden voor de behandeling van vaginale infecties, baarmoeder vermoeidheid of zuivering, het afstemmen van je cyclus of post-partum zorg (voor volledig herstel na bevalling).

Heb je een persoonlijke vraag voor Mieke? Misschien ben je op zoek naar tips over welke kruiden je kan gebruiken in je eigen stoomritueel? Contacteer Mieke via movinginside2017@gmail.com

Womb steaming geeft een diepe ontspanning in de bekkenbodem en een deugddoend wellness gevoel voor een deel van ons lichaam waar we maar al te vaak aan voorbijgaan. Naast de talrijke voordelen, is het vooral een heerlijk zachte manier om je vrouwelijke identiteit en welzijn te versterken.

Getuigenissen

” Dit vrouwenritueel met kruidenstoom heeft voor mezelf mijn cyclus weer in orde gezet (3 jaar na de geboorte van mijn dochter!!) en mijn bekken verder geheeld, want dat deed al die tijd pijn. Omdat ik zelf baat had bij de womb steaming en omdat ik denk dat we ons als vrouwen sowieso meer mogen verenigen rond ons vrouw-zijn, organiseer ik nu een steaming sessie bij mij thuis.”

Lien VE 

Medische disclaimer

Raadpleeg je arts of therapeut als je gezondheidsklachten hebt. De informatie op deze website is in geen geval een vervanging voor de informatie die door een arts of therapeut wordt verstrekt.

Aansprakelijkheid

Het gebruik of de toepassing van informatie van Moving Inside door bezoekers is volledig voor de verantwoordelijkheid en het risico van de gebruiker. Moving Inside sluit elke aansprakelijkheid uit voor eventuele schade, directe en indirecte, uit welke hoofde dan ook ontstaan, voortvloeiende uit of verband houdende met het gebruik van informatie, producten of diensten die worden aangeboden via Moving Inside.

Boek je graag een individuele sessie?

Wil je deelnemen aan een event?

Heb je nog vragen of opmerkingen stuur gerust een mailtje.

4 + 6 =

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en avonturen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Moving Inside, Leuvenselaan 475, 3300 Tienen, Belgium, +32 486 275 193