Je menarche herschrijven

DSC_0037-4

Wil je je kracht als vrouw opnieuw claimen?
Heb jij het gevoel dat je een belangrijk stuk van jezelf als vrouw mist?
Wil je een moeilijke ervaring bij je eerste bloeding helen?
Heb je menstruele pijn of andere problemen met je cyclus en wil je de basis ervan onderzoeken?
Ben je moeder van een meisje en wil je leren van je eigen ervaring om haar te ondersteunen tijdens deze cruciale overgangstijd?

Residentieel weekend van zaterdag 22 augustus om 10u tot zondag 23 augustus om 18u

De menarche is je allereerste menstruatie, een moment van grote belofte en gevoeligheid. Hoe dit moment zich voltrok, kan een grote impact hebben op je opbloeiende zelfgevoel, op je toekomstige menstruaties en op je welzijn als vrouw.
Tijdens dit weekend schenken we onze liefdevolle, volwassen aandacht aan ons ‘menarchale zelf’, het meisje dat we waren toen we begonnen te ontluiken als een bloem, ‘florecer’ zoals in inheemse tradities wordt gezegd.
In een veilige groep van sisters treden we via ritueel en geleide meditatie in de huid van ons jongere zelf en vragen we wat dat meisje nodig zou hebben gehad.
We doen een Womb Grief Ritual en we helen de wondes bij onze intrede in het vrouwzijn. We leggen bloemen neer bij het begin van ons pad. Zo her-initiëren we onszelf voor onze reis doorheen de menstruatie en menopauze. We versterken onze gratie en heelheid als vrouw.
Het weekend begint met een zalig Womb Steam Ritual en eindigt op zondag met een Womb Blessing® in de lijn van Miranda Gray.
 
De onderdelen van deze retreat zijn:
 •  womb steam ritueel (= yoni stoombad)
 •  geleide meditatie/visualisatie
 •  dream journal
 •  womb grief ritual
 •  dans
 •  sharing circle
 •  womb blessing
 
Tijdens deze tweedaagse
 • leren we over het belang van menarche voor het creëren van welzijn en empowerment als vrouw
 • herverbinden we in geleide meditatie en ritueel met het meisje dat we waren
 • herschrijven we onze intrede in het vrouwzijn
 • ontdekken we de wortels van onze roeping als vrouw
 • creëren we stevige innerlijke grond voor onze vrouwelijkheid
 • herdefiniëren we onze menstruele reis tot empowerment tool
 
Het weekend wordt begeleid door Mieke Anthuenis.
Mieke is Womb Awakening Facilitator (The Fountain of Life, Seren & Azra Bertrand), Advanced Moon Mother (Miranda Gray), Vaginal Steam Facilitator (Peristeam Hydrotherapy Institute), sjamane (Belgische School voor Sjamanisme).
 
Belangrijke praktische info:
Voor haar afstudeerproject aan KASK Gent maakt Michelle Keiser een film over menarche en menstruatie. In onze cultuur zien we de menstruatie eerder als een ‘vloek’. Michelle heeft in haar proces als opgroeiende vrouw toch een kracht gevonden die in haar natuurlijk vrouwzijn ligt. Ze wil met haar film de bewustwording hierrond vergroten en de innerlijke vrouwelijke magie belichten die in onze maandelijkse cyclus verborgen zit. Ze maakt beeldfragmenten van haar kleine zussen – waarvan eentje aan de vooravond staat van haar menarche – maar ook beelden van de natuur, menstruatiebloed, het vrouwelijke lichaam,.. en daarnaast zou ze ook tijdens dit weekend aanwezig zijn en om toestemming vragen om op een uiterst discrete manier audio en beeld te mogen opnemen. Als je niet gefilmd wil worden, kan je dat natuurlijk zeggen. Deze film zal ook, voor het toonmoment op de school, getoond worden aan de deelnemers.
Omdat er gefilmd zal worden, wordt dit weekend aangeboden aan een lager tarief dan normaal.
 
Adres: Leuvenselaan 475, 3300 Tienen
Prijs: 120 eu (overnachting en voeding inbegrepen)
Inschrijven is noodzakelijk via movinginside2017@gmail.com
Aarzel niet om contact op te nemen bij vragen.
 
COVID-19
We voorzien voldoende ruimte, handgel en leven de maatregelen na zodat we voor iedereen een gezond en veilig verblijf kunnen waarborgen.