Womb Steam – Yoni Stoombad

Over

Het yoni stoombad is een sauna met zorgvuldig gekozen kruiden specifiek voor de vrouwelijke schoot. Vaginaal stomen is een milde, natuurlijke en toegankelijke praktijk om het welzijn van de yoni bij te staan. De stoom brengt warmte en circulatie naar het bekken, een gebied dat vaak koud is en gestagneerd. De doorstroming en de warmte draagt bij tot een betere balans in je cyclus, hormonen, emoties en energie.  Wanneer je stoomt, voel je je meer verbonden met je lichaam, je vrouwelijke essentie ontwaakt en tegelijk ervaar je een diepgaand gevoel van rust. Zelfs bij een enkele keer stomen zijn deze effecten merkbaar. Het is de vrouwelijke meditatie bij uitstek, en het enige wat je ervoor hoeft te doen is genieten. 

Maak een afspraak voor een individuele sessie via telefoon of email: +32 486 275 193
movinginside2017@gmail.com

Aloud en universeel

Womb Steaming is aloud en universeel. Zoals zoveel is het helaas vergeten geraakt, maar nu komt het volop terug. De bekendste toepassing van de womb sauna overal ter wereld is het stomen na de bevalling. In de westerse wereld hebben we het contact met deze praktijk grotendeels verloren door het verdwijnen van traditionele vroedvrouwen. Maar sporen – geschiedkundig en recent – van het stomen vinden we terug in Zuid-Korea, Vietnam, China, Indonesië, Cambodja, Japan, Maleisië, Thailand, Turkije, Eritrea, Ghana, Kenia, Zuid-Afrika, Marokko, Haïti, Jamaica, Trinidad en Tobago, Suriname, Guyana, Panama, Belize, Guatemala, Nicaragua, Mexico, Navajo Nation, Lakota Nation, Palau, Papoea-Nieuw-Guinea, Hawaii, het oude Egypte, Babylonië, Mesopotamië, Azteekse rijk en Maya-rijk. En dichter bij huis zijn er historische bronnen over stomen in Letland, Zweden, Italië, Duitsland, Roemenië.

Doelen

Vaginaal stomen kan een zachte, natuurlijke, niet-invasieve ondersteuning betekenen bij onregelmatigheden in de menstruele cyclus, afwijkingen in de vaginale afscheiding, ongemakken bij de overgang. Stomen stimuleert de circulatie van bloed en energie en kan dus bijdragen om oud residu te evacueren uit de baarmoeder. Zo kan het helpen om de reproductieve organen voor te bereiden op innesteling van de bevruchte eicel. Overal ter wereld wordt het stomen gebruikt na de bevalling om het moederlichaam terug te brengen naar de staat van voor de zwangerschap. Ook bij emotionele moeilijkheden kan het stomen een helend en verzachtend effect hebben. 

 Vaginaal stomen is steeds een ondersteunende behandeling. De toepassingen worden niet erkend door de reguliere geneeskunde. De bovenstaande omschrijvingen en termen staan niet voor genezingsbeloften. De gebruikte termen moeten worden opgevat als affirmaties en doelen, niet als medische claims. Overleg steeds met je behandelend arts of therapeut. 

Hoe biedt Moving Inside het stoombad aan?

Het is bij het yoni stoombad belangrijk je te wenden tot een gecertificeerde verstrekker. Ik ben door Peristeam Hydrotherapy Institute, USA opgeleid om gepersonaliseerde stoomtrajecten uit te stippelen en te begeleiden. Veiligheid staat hierbij voorop. 

Om het stomen specifiek op jouw noden af te stemmen, beginnen we met een uitgebreide intake die bestaat uit een menstruele analyse en vragen over je algemene welzijn als vrouw. Bovendien laten we de Healy een momentopname maken van je bio-energetische balans.  

Op basis van deze gegevens maak ik een geïndividualiseerd stoomplan waarmee je thuis aan de slag kan gaan. Ik leer je dus aan hoe je het stomen thuis in je self-care kan integreren: hoe doe je het? op welke momenten in je cyclus? hoelang? met welke kruiden? 

Levensstijl- en voedingstips

In veel gevallen geef ik ook bijkomende levensstijl- en voedingstips. Wat kan je eten om de balans tussen yin en yang in je lichaam te helpen herstellen? 

Opvolging

Na een of twee menstruaties is het goed om het proces te evalueren en te bekijken welke veranderingen er zijn in je menstruele cyclus, vaginale afscheiding en algemeen welzijn. Op basis hiervan kan het zijn dat het stoomplan wordt bijgesteld. Verdere adviserende ondersteuning is nodig om de procedure verder te verfijnen.

 

Stomen in combinatie met een energetische healing 

Afhankelijk van jouw behoeften en in onderling overleg combineren we deze stoomsessie met een Womb Blessing®, Womb Healing® of Female Sould Healing, in de lijn van Miranda Gray. Het stomen zorgt immers voor een diepe meditatieve rust waarna het lichaam de energetische heling zeer goed ontvangt.  Zie ook Female Energy Awakening

 

Stomen in combinatie met Womb Awakening

Naar gelang je nood en je proces kan het zijn dat we een ademhalingstechniek, een mantra, een body prayer of een geleide meditatie inlassen . Zie ook Womb Awakening 

 

Contra-indicaties

In een aantal gevallen wordt vaginaal stomen afgeraden: tijdens de menstruatie, bij tussentijds bloedverlies en na de ovulatie als je tracht zwanger te geraken. We stemmen het moment van onze afspraak af op jouw cyclus.

 

Womb Steam Ritueel

Behalve de individuele sessies kan je ook een Womb Steam Ritual doen. Heb je interesse om één van deze groepssessies bij te wonen, neem dan een kijkje op onze agenda. 

 

Getuigenissen

“Ik klopte bij Mieke aan voor hulp bij mijn vrouwelijke cyclus: inzicht, menstruatie, ongemak. Ik kreeg advies over kruiden, do’s en dont’s bij het menstrueren en leerde het womb steamen kennen. Eerst deden we het samen en nu doe ik het zelf op bepaalde dagen van de cyclus. Mieke stelde een unieke kruidenmix samen die aansluit bij mijn specifieke noden. Een unieke ervaring voor mij en een heel vrouwelijk gevoel. Mieke heeft een heel brede kennis opgebouwd wat de vrouwelijke cyclus, lichaam en geest betreft. Bovendien is ze heel gedreven en geeft ze haar kennis heel kennis door” 

– Katrien B –

“I have gotten to know Peristeam Hydrotherapy as the most empowering, and once familiar with it, most accessible and effective tool there is for my gynaecological health and cycle-wellbeing. Having had to encounter multiple womens’ health issues since menarche and to this day, vaginal steaming has been a real game-changer. Mieke’s guidance, her personalized individual steam plans for me and her empathic follow-up provide me with crucial support, knowledge, perspective and agency in my healing. Steaming is lush wellness for body and soul, but also so much more than that. It pulls a string of comfort,  recreation and deep connection, it targets my issues so very precisely and holistically, it empowers me to take care of myself, – myself, in complicity with the elements to which I connect strongly through the act and practicality of preparing the steam and the steaming itself. Every women should be provided this tool, it is a gift and I can not recommend Mieke’s work and the womb steam enough.”

– Dagmar (Dancer, Choreographer) –

“Sinds enkele maanden spreek ik individueel af met Mieke en steam ik op regelmatige basis met de kruiden die ze voor me uitkiest. Vanaf de eerste keer steamen heb ik positieve veranderingen in mijn lichaam waargenomen. Eerst voelde het aan alsof stagnatie en blokkades weer bewegend werden gemaakt.Nu de kruiden al heel wat werk hebben verricht kan ik ook het ontspannende effect waarnemen die het steamen met zich meebrengt en dit zowel lichamelijk als geestelijk. Ik heb het gevoel dat mijn lichaam haar eigen ritme kan aangeven om het in te laten werken. De uitwerking is dus niet altijd dezelfde maar wel altijd helend. Ook bij Mieke is het altijd een beetje thuiskomen. Het is alsof het altijd al zo moest zijn.”

– Wendy B – 

“I did vaginal steaming as part of a retrean hold in July 2019 in Belgium and also as a personal plan that Mieke advised for me during 2020. All the sessions were a deepening of my connection with my sacred space into the womb and with my feminine essence. First time I did in 2019 it was a complete revelation and the sensations in the body and inside my heart were so beautiful and refreshing. They brought me a new level of understanding of who I am as a woman and how much I avoided in the past this deep connection with my true female essence. I would advise the work that Mieke is doing and her supervision to any woman, she is a caring, sweet and wise medicine woman, embarked on an amazing journey for educating and supporting other women in their own process of growth and healing.”

– Irini Hara –

Maak een afspraak voor een individuele sessie via telefoon of email: +32 486 275 193
movinginside2017@gmail.com

Maak een afspraak voor een individuele sessie via telefoon of email: 
+32 486 275 193
movinginside2017@gmail.com

Boek je graag een individuele sessie?

Wil je deelnemen aan een event?

Heb je nog vragen of opmerkingen stuur gerust een mailtje.

4 + 8 =

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en avonturen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Moving Inside, Leuvenselaan 475, 3300 Tienen, Belgium, +32 486 275 193